SAMEN KUNNEN WIJ IETS UITMUNTENDS BOUWEN

van droom naar werkelijkheid

Van idee naar succesvolle lancering, wij weten alles over het bouwen van geweldige apps en software ontwikkeling op maat. Wij helpen u graag bij het realiseren van uw visie. Voor het beste resultaat bouwen wij zelf de apps en software zodat alles perfect aansluit bij uw bedrijf.

WEB EN MOBIELE SOFTWARE OP MAAT

Brandum en BPO technology zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van kwalitatieve web applicaties, mobiele applicaties en software op maat tegen een betaalbare prijs.

Wij zijn eigenaar van een software ontwikkeling bedrijf die gevestigd is in de Filippijnen met een team van hoogwaardige ontwikkelaars. Dit team wordt beheerd door een Britse expat die meer dan 20 jaar ervaring heeft met web en mobiele software ontwikkeling.

Wij hebben gekozen voor een offshore team in de Filippijnen voor de volgende voordelen:

 • Het is een westerse georiënteerde cultuur met oosterse invloeden.
 • Het is het derde grootste Engelssprekende land ter wereld.
 • Het heeft een groot aantal universitaire afgestudeerden.
 • De mensen zijn zeer flexibel, hardwerkend, creatief en toegewijd.
 • De bedrijfskosten zijn lager.

UW SUCCES IS VOOR ONS BELANGRIJK

Ons doel is om hoogwaardige software op maat te leveren die waarde toevoegt voor  uw bedrijf. Wij ontzorgen (het managen van) het ontwikkelingsproces voor u, maar als eigenaar van het product (product owner) zal u of uw afgevaardigde actief betrokken worden.

HOE WIJ UW VISIE TOT LEVEN ROEPEN

Agile development (Agile ontwikkeling)

Alle projecten worden beheerd door agile principes met behulp van de Scrum methodologie. Dit betekend dat we een iteratieve, incrementele ontwikkelingsbenadering gebruiken om het voorspelbaarheidsrisico en controlerisico te optimaliseren.

Scrum: Een betere manier om software te bouwen

Scrum is een iteratieve en incrementele software ontwikkeling methodologie voor het beheren van productontwikkeling. Het richt zich op het bouwen van software die aan de zakelijke behoeften voldoet.

Een snelle overzicht van het Scrum Framework. Een product owner creëert een geprioriteerde wensenlijst / eisen, genaamd een product backlog.

 • Tijdens de sprintplanning trek het team een klein stukje van de top van de wensenlijst, een sprint backlog, en besluit hoe ze die stukken gaan implementeren.
 • Het team heeft een bepaalde tijd (een sprint) om zijn werk te voltooien, elke dag komt er een meeting om de voortgang te beoordelen (dagelijkse Scrum).
 • De Scrum master zorg er voor dat het team gefocust naar zijn doel toewerkt.
 • Aan het einde van de sprint mag het werk worden overgedragen: klaar om te leveren aan een klant, in de etalage te zetten, of om aan de stakeholders te laten zien.
 • De sprint eindigt met een sprint review en retrospectief.
 • Naarmate de volgende sprint begint, kiest het team nog een stuk uit de product backlog en begint daar opnieuw aan te werken.

De cyclus herhaalt zich tot dat er genoeg items in de product backlog voltooid zijn, de begroting is uitgeput of een deadline komt. Welke van deze mijlpalen op het einde van het project wijst is project specifiek. Scrum zorgt ervoor dat het meest waardevolle werk is afgerond wanneer het project eindigt.

Jij bent de product owner

Het is uw product en u bepaalt wat wij bouwen. Wij bepalen hoe en beheren het proces. U heeft toegang tot onze product backlog en bent betrokken bij het instellen van prioriteiten, het bepalen van eisen en het beoordelen van de opleveringen.

De product backlog

De product backlog is een geordende lijst van alles wat nodig is in het product en is de enige bron van eisen voor eventuele wijzigingen aan het product. De product owner is verantwoordelijk voor de backlog van het product, inclusief de inhoud, beschikbaarheid en het rangschikken.

De product backlog bevat alle kenmerken, functies, vereisten, verbeteringen en correcties van wijzigingen die samen zijn gesteld voor toekomstige releases. Product backlog items hebben op zijn minst een beschrijving, volgorde, schatting en waarde.

Wij houden de product backlog bij in Jira, Jira is een tool (ontwikkeld door Atlassian) om de user stories te organiseren op basis van de juiste prioriteit, de hoeveelheid tijd die je nodig hebt en eventuele afhankelijkheden. Wij bieden u toegang tot uw project in Jira waar u de product backlog kunt bekijken en onderhouden, de sprint backlog kunt bekijken en inzicht kan hebben in de voortgang van de sprint.

Het volgende is een voorbeeld van een product backlog.

Sprint backlog

De sprint backlog is een verzameling van product backlog items die geselecteerd zijn voor de sprint, plus het plan voor het opleveren van het product increment en het realiseren van het sprint doel. De sprint backlog is een voorspelling van het ontwikkeling team over welke functionaliteiten in de volgende increment zullen zitten en het werk dat nodig is om die functionaliteiten aan te leveren in een ‘done’ increment.

Onze opleveringen, uw product

Wij leveren aan onze standaarddefinitie van ‘done’ als onderdeel van ons proces. Dit omvat test- en documentatiestandaarden. Als u specifieke aanvullende eisen heeft, kunnen we dit altijd bespreken.

Definition of ‘Done’

Wanneer een product backlog item of een increment wordt beschreven als ‘done’, moet iedereen begrijpen wat ‘done’ betekent. Het team heeft een gedeeld begrip van wat het betekent als het werk compleet is om zo transparantie te waarborgen. Het scrum team gebruikt het om te beoordelen wanneer het werk compleet is voor het product increment. De product owner wordt verzekerd dat de geleverde increment voldoet aan de standaard van Brandum en BPO Technology.

Onze standaard Definition of Done omvat:

 • De code voor het product backlog is voltooid
 • De code wordt gecommentarieerd en gecontroleerd in de huidige versie van de broncontrole
 • Peer beoordeeld (of geproduceerd met paar programmering) en voldoet aan ontwikkelingsnormen
 • Build heeft geen fouten
 • Eenheidstest geschreven en doorgegeven
 • Uitgevoerd in systeem testomgeving en geslaagde systeemtests
 • Passed UAT (User Acceptance Testing) en de status bijgewerkt op het projectbord.
 • Build/implementatie/configuratie veranderingen geïmplementeerd, gedocumenteerd en gecommuniceerd
 • Relevante documentatie/diagrammen geproduceerd en/of bijgewerkt.

Ons talent

Het leveren van hoogwaardige software op maat begint bij het werven van getalenteerde mensen. Wij werken hard om talentvolle ontwikkelaars te vinden met goede communicatievaardigheden en de juiste houding. Onze Britse (onsite) plaatselijke manager is verantwoordelijk voor de coaching en creëert de juiste omgeving voor ontwikkeling, om te leren en te groeien.

Het hebben van goed talent betekent dat wij onze verantwoordelijkheid nemen en een goede werkgever zijn. Wij zorgen ervoor dat we eerlijk en sociaal verantwoordelijk zijn voor ons talent. Wij betalen boven het gemiddelde loon, en voor elk uur dat we bij de klant in rekening kunnen nemen zal een vast bedrag bijgedragen worden aan de medewerkers aandelenfond. Dit wordt gelijkmatig verdeeld onder de werknemers, ongeacht of zij rechtstreeks aan projecten hebben gewerkt of niet.

ONS AANBOD

Een hoogwaardig en betaalbaar alternatief voor het ontwikkelen van web en mobiele software op maat, waar wij het proces beheren met uw deelname als product owner.

Voor particulieren klanten bieden wij de mogelijkheid om hun mobiele app idee, website idee of software idee te laten ontwikkelen tegen een redelijke prijs via ons investering systeem.

Met onze investering regeling ontwikkelen wij uw product tegen zeer gereduceerde tarieven. Samen zullen wij akkoord gaan met een beoordelingssysteem om het succes van uw product na een jaar te evalueren. Dit kunnen punten zijn, zoals het aantal keer dat jou app is gedownload, aantal hits van de website of unieke bezoekers etc. Na één jaar sturen wij u een factuur voor het verschil tussen het verlaagde tarief en het overeengekomen normale nominale tarief plus een kleine premie. Als u kunt aantonen dat de overeengekomen statistieken niet zijn voldaan, zullen wij een gedeelte of alle uitgestelde betalingen afzien. Projecten in deze categorie zijn maximaal 1500 uur.

ONS PROCES

Ons proces vereist enige regel, deze zijn:

 • De klant geeft een beschrijving, specificatie (product backlog) en / of prototype van de vereiste toepassingen op basis van onze vaste standaarden. Gebruikersverhalen (user stories), gedrag en verwachtingen. Voor vaste prijscontracten is het absoluut noodzakelijk dat we duidelijk begrijpen wat nodig is voordat wij akkoord gaan met de omvang en de prijs. Wij kunnen hierbij helpen op een tijd- en materiaalbasis en hebben deskundigen in prototyping beschikbaar om snel te simuleren wat u wilt.
 • De klant is de product owner en is verantwoordelijk voor de product backlog. Hij / zij neemt actief deel aan het proces.
 • Er zal een gedefinieerde standaard zijn voor wat wij leveren volgens onze ‘Definition of Done’. Er zijn optionele items die kunnen worden toegevoegd aan de ‘Definition of Done’, waardoor extra uren kunnen ontstaan.
 • De acceptatie van de klant vindt pas plaats nadat wij het product hebben afgeleverd volgens de Definition of Done.

ONZE OVEREENKOMST

Wij ontwikkelen software op maat op een tijd- en materiaalbasis of vaste prijs volgens het ‘Money for nothing and change for free’ principe.

‘Money for nothing and change for free’ betekent in principe dat u de prioritaire backlog items kunt veranderen of backlog items kunt uitwisselen met andere backlog items van gelijkwaardige story points zonder toegepaste boetes (change for free). Als uw plannen veranderen of u gelooft dat verdere ontwikkeling niet zou resulteren in een rendement op investering dan kan de productontwikkeling gestopt worden, maar een boete van 20% van de resterende werkzaamheden wordt dan gefactureerd (money for nothing).

De klant kan op elk moment aanvullende uitgaven aanvragen tegen de geldende tijds- en materiaalkosten. Wij gaan ervan uit dat het risico bestaat dat de wederzijdse overeengekomen afspraken te laat worden aangeleverd.

ONZE EXPERTISE

Web ontwikkeling (Web development)

Onze e-commerce en web ontwikkelaars kunnen alles van basis websites tot complexe CMS-gedreven webapplicaties of dynamische gebouwde website op basis van data-driven technologie ontwikkelen.

Mobiele app ontwikkeling (Mobile app development)

Mobiele apps gebaseerd op native SDK’s of cross platform-technologieën die basis vormen voor een mix van native calls, Javascript en web technologieën.

Cloud ontwikkeling (Cloud development)

Gebruik Cloud technologieën om voordeel te halen uit kostenbesparingen met kleinere footprint kosten voor schaalbare, betrouwbare en performant software.

Database ontwikkeling (Database development)

Data-driven websites waar de kracht van de database volledig wordt benut. Onze expertise is in het gebruik van SQL Server, Oracle en MySQL technologieën.

WIE ZITTEN ER ACHTER BRANDUM EN BPO TECHNOLOGY

BPO Technology werd gecreëerd omdat wij vonden dat er een goed alternatief moest komen voor het uitbesteden van uw software ontwikkeling voor betaalbare prijzen. Wij wilden software overzee ontwikkelen door heldere processen en goede mensen te gebruiken die u begrijpen en kunnen communiceren met u.

 • Peter Crowhurst (Davao city, Philippines based)
  Peter Crowhurst (Davao city, Philippines based)

  Met meer dan 20 jaar ervaring als een software ontwikkelaar in Europa, gespecialiseerd in web gebaseerde oplossingen, waaronder veel Greenfields-projecten. Peter is verantwoordelijk voor het beheren van de technische realisatie van alle ontwikkelingen in de Filippijnen.

 • Ralph Demelker (Netherlands based)
  Ralph Demelker (Netherlands based)

  Een Australische freelance consultant die momenteel in Nederland woont met meer dan 20 jaar ervaring met het beheren van software ontwikkelingsprojecten. Ralph is verantwoordelijk voor het beheren van de internationale activiteiten en zorgt ervoor dat het proces dat leidt tot de technische ontwikkeling goed verloopt.

 • Toby Demelker (Netherlands based)
  Toby Demelker (Netherlands based)

  Een Australische sales, marketing en web ontwikkelaar die momenteel in Nederland woont. Toby is eigenaar van Brandum en verantwoordelijk voor het acquireren (werven) van nieuwe klanten en kan ingehuurd worden om het nog te ontwikkelen product in de markt te zetten.

OOK EEN APP ONTWIKKELEN?

Neem dan contact met ons op!